Wat is nou de beste manier om een goede verzekering te vinden voor een bedrijf

Het afsluiten van een verzekering is een wijs besluit dat iedereen moet nemen. De verzekeringsmarkt kent een steeds groter wordende verscheidenheid aan verzekeringen die vrijwel elke mogelijke schade of verlies proberen te dekken. Er is een harde concurrentiestrijd en de verzekeringsmaatschappijen proberen hun aanbod zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Tegenwoordig kan men vrijwel alles verzekeren – het leven, het huis, de auto, de motor, de boot, zelfs huisdieren – en tegen alle denkbare schade.

Verzekeringen voor bedrijven

Bedrijven en ondernemingen van allerlei aard staan ook bloot aan een groot aantal risico’s die kunnen leiden tot aanzienlijk geldverlies. Daarom hebben de verzekeringsmaatschappijen een breed scala aan verzekeringen bedacht waarmee bedrijven, of ze nu klein zijn, met slechts een paar werknemers, of grote ondernemingen, zichzelf, hun werkgevers, personeel en materieel kunnen beschermen.

Voor sommige beroepen, zoals verzekeringen, is het verplicht: architecten, advocaten, accountants, financiƫle adviseurs, om er maar een paar te noemen. In andere gevallen eisen sommige klanten, meestal instellingen of verschillende overheden, een minimale vergoedingsdekking om met een bedrijf te kunnen werken.

Waar moet je op letten voor de beste dekking?

Om een maximale vergoeding voor de geleden schade te verkrijgen, zijn er enkele belangrijke aspecten die in overweging moeten worden genomen alvorens een beslissing te nemen over het type verzekering. Het aanbod van de verzekeringsmaatschappijen moet zorgvuldig worden bestudeerd om de voordeligste te kiezen, wat betreft het dekkingsniveau, de duur en natuurlijk de prijs. Ook moet worden nagegaan of de juridische kosten volledig zijn gedekt, en zo niet, in welke mate.

Welk risico wordt er gelopen?

De mate van blootstelling aan risico’s moet worden beoordeeld. Dit hangt af van de specifieke activiteit van het bedrijf, bijvoorbeeld bouwbedrijven, of bedrijven die zich bezighouden met gevoelige zaken, zoals het omgaan met vertrouwelijke gegevens voor derden of die verantwoordelijk zijn voor de intellectuele eigendom van de cliĆ«nten. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben specialisten die hierover kunnen adviseren.

Verzekeringen voor werknemers

De gebruikelijke verzekeringen die elke onderneming dient te nemen, zijn voor bescherming tegen claims van werknemers voor letsel dat zij tijdens de werkuren hebben opgelopen of voor ziekten die zich tijdens hun dienstverband hebben voorgedaan, en voor de bescherming van hun apparatuur. Ook kan een bedrijf te maken krijgen met een tijdelijk gebrek aan middelen. In dat geval zal een daartoe afgesloten verzekering het bedrijf helpen om zijn activiteiten voort te zetten.