Waarom is het slim om goed onderzoek te doen naar alle verschillende leningen voor bedrijven en consumenten?

Ongeacht de toestand van de economie hebben alle ondernemers, of ze nu nieuw zijn in hun vakgebied of oude hoeden in het bedrijfsleven, bij het zoeken naar financiering de neiging om te gaan afdingen op de laagst mogelijke rente die ze kunnen bereiken.

Wie kan het hen kwalijk nemen? Kostenbesparingen – vooral nu we nog steeds te maken hebben met een recessie als economische symptomen – kunnen de sleutel zijn tot het voortbestaan van hun bedrijf en hun persoonlijke financiële toekomst.

Soms kan een lening onderzoeken een slim idee zijn

Maar soms kan alleen al het baseren van een financieringsbeslissing op alleen de kosten (in dit geval de rente) nog schadelijker zijn. Alle zakelijke beslissingen moeten in hun geheel worden genomen – waarbij zowel de voordelen als de kosten tegelijkertijd in aanmerking moeten worden genomen – vooral bij zakelijke leningen.

Ik zal het uitleggen: In de huidige markt moet elk aanbod van een zakelijke lening – ongeacht de kosten ervan – niet lichtvaardig worden opgevat, gezien het feit dat deze zakelijke transacties moeilijk te realiseren zijn. Denken dat deze rente te hoog is en dat er morgen een betere komt, is misschien alleen maar destructief denken, omdat er morgen misschien niets komt – vooral in deze voortdurende trage economie en omdat alle geldschieters te voorzichtig zijn.

  • Verder, als de beslissing van de ondernemer zoveel afhangt van de rente van de lening, dan is een zakelijke lening misschien niet iets wat het bedrijf echt nodig heeft op dit moment of kan het een beslissing zijn die het bedrijf alleen maar verder laat spiraliseren op een ongezond pad.

Een voorbeeld van de kosten van een lening

Voorbeeld: Laten we een eenvoudige, maar veel voorkomende zakenlening situatie nemen. Een lening van $100.000 voor 5 jaar met maandelijkse betalingen tegen 8% rente. Deze lening zou maandelijkse betalingen van $2.028 voor de komende 60 maanden vereisen. Nu, laten we zeggen dat de rente 12% was in plaats van 8%. Dit zou resulteren in een maandelijkse betaling van $2.225 – bijna $200 per maand hoger. Een aanzienlijke stijging – bijna 10% hoger met de grotere rente.

  • Dit is wat de meeste ondernemers, wanneer ze op zoek zijn naar kapitaal van buitenaf, de neiging hebben om in te halen – de lagere rente betekent meer besparing voor het bedrijf en dus een betere beslissing.
  • Maar wat gebeurt er als de huidige kredietverstrekker de rente niet verlaagt van 12% naar 8%? Of, als een andere, lagere rente lening / kredietverstrekker niet meekomt? Is het nog steeds een goede zakelijke beslissing?

Kijk goed naar de kosten van een lening

Het kijken naar de kosten van de lening of de rente is puur eenzijdig en kan de levensvatbaarheid van uw bedrijf op de lange termijn beïnvloeden – de voordelen van de lening moeten ook worden afgewogen.

Laten we zeggen dat het bedrijf die $ 100.000 lening kan nemen en gebruiken om een extra $ 5.000 aan nieuwe, maandelijkse bedrijfsinkomsten te genereren. Maakt het echt uit de rente op dit punt als de bijna $ 200 verschil in het tarief is echt triviaal (vooral over de 60 maanden periode) in vergelijking met mogelijk het verlagen van de hogere rente lening en het krijgen van niets in ruil (het verliezen van op de $ 5.000 in nieuwe inkomsten per maand).