Waarom Is Een Energiezuinige Woning Beter Te Realiseren In Vergelijking Met Een Energievergelijker?

Een energievergelijker de enigste manier om te besparen op je energie? Nul-energie-woningen en -gebouwen worden steeds wenselijker als men kijkt naar de stijgende energiekosten en de aanzienlijke besparingen die in de loop van de tijd kunnen worden gerealiseerd. Om nog maar te zwijgen van de voordelen voor het milieu en de gezondheid die een extra reden vormen om een Nul-Energie-woning te bouwen. Met de belastingkredieten en -kortingen die nu beschikbaar zijn, is alternatieve bouw- en zonne-energie nu meer dan ooit haalbaar.

Hier is een lijst van 5 redenen om een Nul-Energie-woning te bouwen:

Energie vergelijken is niet de enigste manier om te besparen op je energie

Nul-Energie-woningen en -gebouwen compenseren de energie die ze verbruiken van het elektriciteitsnet met energie die geproduceerd wordt uit hernieuwbare bronnen zoals zonne-energie en zonne-energie-thermische systemen. Door het verminderde energieverbruik en de capaciteit om elektriciteit te creëren en terug te sturen naar het net, is het netto resultaat dat de gecreëerde energie gelijk is aan de gebruikte energie.

Je kunt met dit soort woningen enorm makkelijk energie besparen

  1. Met Zero-Energy-woningbouwmethoden profiteren huiseigenaren van energie-efficiëntie en lagere utiliteitskosten, meer comfort, betere luchtkwaliteit binnenshuis, hogere wederverkoopwaarde en een gevoel van milieuverantwoordelijkheid.

Er worden steeds meer kortingen gegeven aan energiezuinige woningen

  1. Nutsbedrijven profiteren van minder piekvraag en een stabieler net en voldoen aan hun hernieuwbare productiedoelstellingen en -quota.

Je kunt door minder luchtemissie behoorlijk besparen op je energie

  1. Het publiek profiteert van verminderde luchtemissies, minder afhankelijkheid van energie-invoer en een vermindering van de kwetsbaarheid van de energie-infrastructuur. Naarmate fossiele brandstoffen uitgeput raken en de energieprijzen stijgen, wordt Zero Energy steeds noodzakelijker.

Er zitten behoorlijk wat voordelen aan goed geïsoleerde woningen

Twee basiselementen in het bouwen van Nul-Energie-woningen: –Eerst het ontwerp en de prestaties van de warmte-, verwarmings-, koel- en verlichtingssystemen van de woning. Dit omvat de passieve zonne-energie, de schaduwstructuren, het type en de hoeveelheid isolatie en luchtinfiltratie, de efficiëntie van de apparaten en de hoeveelheid elektriciteit of gas die deze systemen gebruiken. –De andere component is het gebruik van actieve technologieën voor hernieuwbare energie, waaronder verwarming en opslag van zonnewater, fotovoltaïsche energie, windenergie, kleinschalige waterkracht en brandstofcellen.