Hoe je energie kunt besparen door het dagelijkse leven wat aan te passen in Amerika

Velen van ons herinneren zich de energiecrisis van de jaren zeventig van de vorige eeuw, toen ze naar de rijen auto’s keken die wachtten om hun gastanks te vullen en luisterden naar verhalen over het overhevelen van gas uit de plaatselijke boerengasvaten. Vergrendelde gasdoppen en draadveringstoestellen werden op de markt gebracht om te voorkomen dat de benzinetank van uw auto zou worden leeggehaald door diefstal.

Duurzaam denken

Als kind had ik gehoopt dat de Amerikanen een manier zouden vinden om met onze (en de rest van de wereld) steeds groter wordende energiebehoefte om te gaan. Maar hier zijn we dan, 40 jaar later, in het midden van een wereldwijde energiecrisis die alles beïnvloedt, van de kosten van het woon-werkverkeer tot aan de prijs van de maaltijden die je je gezin serveert. Nu de winter op komst is, maken veel gezinnen zich zorgen over het feit dat ze moeten kiezen tussen het verwarmen van hun huis en het betalen van hun hypotheek.

 

Het voortdurende debat over de opwarming van de aarde versus de natuurlijke weerpatronen van de aarde blijft woeden. Ik heb naar beide kanten van de discussie geluisterd en ben persoonlijk van mening dat er te veel politici en grote oliemaatschappijen zijn die winst maken met onze fossiele-brandstofverslaving, en ik zie ook grote inspanningen om die verslaving op korte termijn te beteugelen.

Warmt de aarde op?

Of de industriële revolutie nu heeft bijgedragen aan de stijgende temperaturen op aarde of niet, we kunnen allemaal ons steentje bijdragen om te proberen ons eigen persoonlijke energieverbruik te verminderen. Als ik nadenk over manieren waarop ik mijn eigen persoonlijke levensstijl kan aanpassen om naar dit doel toe te werken, zijn er een paar dingen die me te binnen schieten:

Vervoer naar werk

Pendel elke dag 35 mijl naar mijn werk (70 mikes round-trip). Ik ben ongeveer 15 jaar geleden begonnen met carpoolen en doe dat nog steeds wanneer ik maar kan. Ik kocht twee jaar geleden een zuinige Honda Accord en merkte al snel dat ik de Chevy Malibu, die hij verving, met meer kilometers kon overbruggen. Deskundigen stellen dat het goed onderhouden houden van een oudere, zuinige auto kosteneffectiever is dan het kopen van een hybride auto, en het is veel betaalbaarder – hoewel ik op een dag hoop een hybride te bezitten.

Lopend de boodschappen doen

Ik heb afgelopen voorjaar een fiets gekocht, die ik vooral voor recreatieve doeleinden gebruik, maar ben zo ver gekomen dat ik op mijn fiets kan stappen om naar lokale bestemmingen te gaan, in plaats van mijn auto overal mee naartoe te nemen. Het is ook een geweldige manier om in vorm te komen, en ik hoef niet naar de sportschool te rijden!

4 dagen werken kan veel schelen

Veel bedrijven schakelen over op 4-daagse werkweken om de kosten voor het woon-werkverkeer van hun werknemers te verminderen. Ik heb een onderzoek gedaan naar de HR-afdeling van mijn werkgever om erachter te komen wat er wordt gedaan. Er is nu niets aan de hand, maar ik ben van plan om te blijven aandringen op opties die zowel voor het bedrijf als voor de werknemers werken.

Groenere banen

Ik werk in de computerindustrie, die sterk afhankelijk is van het elektriciteitsnet. Er is een grote beweging om “groen” te gaan in de industrie, en het is een trend waar ik volledig aan mee doe. Nieuwere technologieën, waaronder bladeservers en virtuele servers, kunnen de energiekosten voor het runnen van een computerlokaal sterk verminderen, en we doen in ons kantoor alles wat we kunnen om deze nieuwere technologieën te implementeren.

De verwarming in huis

We hebben in juli een weekend doorgebracht in een bed and breakfast in Lanesboro, MN. Ze hadden onlangs een geothermisch systeem geïnstalleerd in hun voortuin, dat wordt gebruikt om hun 100 jaar oude huis te verwarmen en te koelen. Hoe graag ik dit ook met mijn huis zou willen doen, de kosten zijn op dit moment te hoog gegrepen voor mij.

Ik ben echter wel van plan om een programmeerbare thermostaat te installeren voordat het stookseizoen begint, om de verwarmingskosten van mijn huis te verlagen. Ik heb mijn oven vorig jaar laten nakijken om er zeker van te zijn dat hij zo efficiënt mogelijk werkt. Ik zal ook weerstrips rond mijn deuren en ramen aanbrengen om de warmte binnen en buiten te houden.